Sunday, December 16, 2012

Documentaire Rauwer, maandag 17 dec. 22.55 uur Ned.2


Morgenavond, maandag 17 december 2012, wordt om 22.55 uur de documentaire Rauwer uitgezonden door de NCRV op Nederland 2.
Rauwer is een vervolg op de documentaire Rauw, die destijds veel stof heeft doen opwaaien. De film gaat over de 15-jarige Tom Watkins, die al tien jaar volledig op rauwe voeding leeft. Omdat dit op school problemen gaf, gaat Tom al drie jaar niet meer naar school en volgt thuisonderwijs.
Inmiddels bemoeien allerlei instanties zich met Tom en zijn moeder Francis; artsen, jeugdzorg en rechters. Uiterlijk gisteren had Tom ingeschreven moeten staan op een Nederlandse school, wat niet gebeurd is. Dit haalde zelfs het RTL4 journaal.
In de documentaire zie je de strijd tussen Francis, die als moeder overtuigd is dat ze het beste doet voor haar kind en de instanties, die zich zorgen maken over de ontwikkeling van Tom.
Ik heb de documentaire zelf nog niet gezien en ga hem zeker kijken. Als je zo laat nog op bent of ervoor op wil blijven, kan ik je hem zeker aanraden.
Op je gezondheid!
Annet van Dorsser
http://www.RawFood.nl

Saturday, December 15, 2012

FRANCIS KENTER van Rauw en Rauwer, Engelstalig interview



In dit Engelstalige interview van bijna 40 minuten deelt Francis Kenter van de documentaires Rauw en Rauwer haar ideeën over rauwe voeding, gezondheid en welzijn. Met name de vraag "Hoe vrij zijn wij eigenlijk" komt uitgebreid naar voren. Zijn wij wel in staat onze eigen keuzes te maken en kinderen op te voeden zoals wij dat willen of zijn onze kinderen eigenlijk helemaal niet van ons. Een heel interessant verhaal over voeding, opvoeding, ons medisch systeem, ons onderwijs systeem, homescholing, de codex alimentarius, de China study en veel meer. Je moet er wel even voor gaan zitten, maar de informatie zal je zeker aan het denken zetten.