Friday, July 16, 2010

Groentesap of Groen Sap voor BeginnersIn dit filmpje zie je hoe je heel gemakkelijk veel groene bladgroenten binnen kunt krijgen door er vers sap van te maken in de Versapers.


Groene bladgroente zit vol voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Ze reinigen je lichaam en geven het tegelijkertijd nieuwe energie.
Zeker in het begin is het lekker om de bladgroenten te mengen met fruit. Bladgroenten en fruit vormen een prima combinatie. Wortel- en knolgroenten gaan echter niet goed samen met fruit.


Recept van het groene sap in het filmpje


Ingrediënten
1 bos morning glory (bij de toko) of 300 gram spinazie of 1 krop sla
1 komkommer
2 appels (granny smith)
Eventueel 1/2 citroen is stukjes naar smaak


Bereiding
Hak de bladgroente in kleine stukjes (voor de spinazie hoeft dit niet). Snijd de komkommer in de lengte door de helft. Snijd en de appel in zessen. Doe de appel als laatste in de juicer, zodat deze de restjes 'wegspoelt'.


Waarom Lekker?
Dit is een super frisse, beetje zurige en niet te zoete zomerdrank. Als je net begint met het drinken van bladgroenten, doe het dan rustig aan. Het is belangrijk dat je het goed kan verteren. Bladgroente mengen met komkommer en appel kan je daarbij helpen.

Wil je zelf ook graag groentesap of ander sap gaan maken, dan kan ik je de Versapers erg aanraden. Hij is heel geschikt voor zowel groente als fruit. Je kunt er zelfs notenmelk in maken. Wij gebruiken hem hier elke dag.

Kijk voor meer informatie over de Versapers op http://www.rawfood.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=32&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=112

No comments: