Friday, June 6, 2008

Vlierlimonade met citroen en stevia, een verfrissende rawfood zomerdrank

Overal bloeien op het ogenblik de vlierstruiken.
Op zonnige plaatsen zijn ze alweer bijna uitgebloeid
en ontstaan alweer de kleine (nu nog groene) besjes.
In de schaduw en in het bos staat de vlier nog volop in bloei.
Bijgaande foto’s hebben wij vandaag gemaakt.

Vlierlimonade is een heerlijk verfrissende zomerdrank.
Het is heel makkelijk om vlierlimonade te maken.

Ingrediënten:
10 schermen vlierbloesem
1 liter goede kwaliteit water
sap van een halve citroen
10 druppels stevia

Bereiding:
Doe de vlierbloesem in een glazen schaal en giet zoveel water in de schaal
dat de vlierbloesem net onder water staat. Laat dit mengsel een dag in de zon staan.
Giet het water met de vlierbloesem vervolgens door een zeef in een kan.
Vanuit een kan kun je het makkelijk in een fles met een brede opening schenken.
Doe er vervolgens het citroensap en de stevia bij.
Even mengen en klaar is je overheerlijke vlierlimonade.
In de koelkast blijft hij ongeveer een week goed.
Meestal is hij hier veel sneller op ;-)
Was de vlierbloesem niet, dan gaat er veel van de subtiele smaak en geur verloren.
Veel succes!

No comments: