Saturday, August 23, 2008

Quinoa Salade - een voedzame en gezonde maaltijdsalade



Quinoa is een heel oud graan. Het komt uit Zuid en Centraal Amerika. Quinoa bevat veel eiwit.

Dit recept met gekookte quinoa is heel geschikt voor diabetes patiënten. Het komt van de Tree of Life in Arizona, waar Gabriel Cousens patiënten met diabetes type 2 en zelfs type 1 succesvol behandelt met rauwe voeding.

Dit quinoa recept is heel geschikt als lunch of om 's avonds te eten. Je kunt er ook heel goed extra van maken voor de volgende dag. De salade wordt zelfs lekkerder na een paar uur of een dag in de koelkast.

Ingrediënten voor één persoon
1 kopje quinoa
2 kopjes goede kwaliteit water
1/2 bosje koriander, basilicum of peterselie, fijngehakt
1 fijngesneden tomaat
1 selderij stengel
1/2 avocado
1/4 t chili poeder
2 t komijn
1/2 - 1 t Himalaya zout of zeezout
2 T olijfolie
2 T citroensap
eventueel een paprika en een teeentje knoflook

t = theelepel
T = eetlepel

Breng de quinoa en het water aan de kook.
Laat dit in ongeveer een kwartier op een laag pitje gaar worden.
Zet er eventueel een warmhoudplaatje onder na 5 of 10 minuten om aanbranden te voorkomen.
Laat de gekookte qiuinoa afkoelen.
Meng alle ingrediënten en geniet van deze voedzame en gezonde maaltijdsalade.

Vraag je je af of gekookte granen wel passen in een raw food dieet? Kijk dan op
http://rawfoodsuccess.blogspot.com/2008/08/is-it-okay-to-add-grains-to-your-raw.html

No comments: