Sunday, November 30, 2008

Hoe eet je een granaatappel?
Op smaak.blogo.nl vond ik net deze leuke video van Karin over granaatappel.

Heb je wel eens een granaatappel gegeten of het sap ervan gedronken?
In deze video zie je hoe je hem kunt eten.
Wil je er vers sap van maken, pers dan vooral niet de schil mee. Dat foutje maakte ik laatst en dan smaak je sapje behoorlijk bitter ;-)
Je kunt hem het beste persen in een sinaasappelpers (gewoon doorsnijden zoals een sinaasappel). In Israel kun je op elke hoek van de straat vers sap krijgen van sinaasappel met granaatappel.

Granaatappel is heel gezond. Het is bloedzuiverend en rijk aan anti-oxidanten (rode kleurstof).

Volgens Wikipedia:
Granaatappels zijn een bron van kalium en vitamine C, maar vooral van polyfenolen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het 3 á 4x meer polyfenolen bevat dan rode wijn, druivensap of groene thee.

De Egyptenaren dachten zelfs dat granaatappelsap een levenselixer was dat onsterfelijk maakte! In China is het een van de drie gezegende vruchten van het boeddhisme. De granaatappel wordt daar gezien als een vrucht met geconcentreerde levenskracht.

Ook verleiding is onlosmakelijk verbonden met deze vrucht. Er wordt zelfs gezegd dat de boom van de granaatappels dezelfde is als de boom des levens in het paradijs van Adam en Eva. Het zou de granaatappel zijn die tot de verbanning van Adam en Eva uit het paradijs heeft geleid.

Enjoy!

No comments: