Saturday, November 22, 2008

Is rauwe cacao (rauwe chocolade) wel zo'n gezonde superfood?Eet je veel (rauwe) cacao? Kijk dan naar dit fimpje van Kevin Gianni.

Een half jaar geleden kreeg Kevin voor het eerst van zijn leven last van eczeem op zijn buik. Ook ging zijn energie niveau omlaag. Kevin at heel gezond en vroeg zich af wat er aan de hand was. Hij moest ergens overgevoelig voor zijn.

Hij stuurde wat van zijn hoofdhaar op naar een laboratorium om te laten onderzoeken of hij misschien teveel zware metalen in zijn lichaam had. Dit bleek niet het geval te zijn, alles was prima. Maar .... hij bleek veel te weinig van bepaalde mineralen zoals calcium en magnesium te hebben.

Kevin nam tot dan toe elke dag 1 of 2 eetlepels rauwe cacao in zijn ochtend smoothie. Hij besloot een experiment te doen en met de cacao te stoppen, wat hem moeite kostte. Wat bleek? Na een paar weken kreeg hij weer meer energie, de eczeem verdween en voor zijn gevoel nam de hoevelheid mineralen in zijn lichaam toe. Op het ogenblik wacht hij het resultaat van zijn laatste bloedonderzoek af, maar is al 99,9% zeker dat alles weer in orde is.

Kevin kwam tot de conclusie dat cacao voor hem met zijn snelle verbranding niet goed is. Neem jij ook elke dag of heel regelmatig (rauwe) cacao, dan is het zeker de moeite waard eens te laten onderzoeken of je voldoende mineralen in je lichaam hebt. En heb je eczeem of uitslag, probeer dan eens een paar weken geen (rauwe) cacao te nemen.

Zelf krijg ik soms hoofdpijn van rauwe cacao, zeker als ik het een tijdje niet genomen heb en dan ineens een eetlepel neem. Ook heb ik het idee dat het verzurend werkt. Ik ben er dan ook erg voorzichtig mee.

No comments: