Saturday, June 13, 2009

Rauwe cacao (rauwe chocolade) is niet gezond en geen superfoodIn mei 2009 kwamen een groot aantal raw food leraren, waaronder ook dokters, van over de hele wereld bij elkaar in Florida voor de 3e Raw Food Summit. Ze spraken over algemene richtlijnen voor gezonde rauwe voeding, ook vanuit wetenschappelijk perpectief.

Iedereen was het er over eens, dat rauwe cacao niet gezond is en ten zeerste wordt afgeraden. Hier zie je Paul Nison die al langere tijd strijd voert tegen de rauwe cacao rage. Andere raw food leraren, die het met hem eens zijn dat je rauwe cacao beter kunt vermijden, zijn o.a. Gabriel Cousens, Brian Clement, Fred Bisci, dr. Tin en Rick en Karen Dina. Rauwe cacao is zeer verslavend en bevat toxische stoffen.

Zelf heb ik met Touch for Health veel mensen getest op rauwe cacao. Het test zelden goed. De gewone gebrande van Houten cacao, die veel en veel goedkoper is, test meestal veel beter. Een goed en veel gezonder alternatief voor cacao is carob. Je kunt rauwe cacao in recepten gewoon vervangen door dezelfde hoeveelheid carob.

2 comments:

Casey said...

Klinkklare onzin!
Rauwe cacao is één van de gezondste voedingsmiddelen die er bestaan, lees deze site, waar wel de juiste informatie op staat:

http://jessevandervelde.com/is-rauwe-cacao-poeder-wel-gezond/

Rene Sprong said...

Hey Casey, lekker betrouwbaar de mening van Jesse, hij verkoopt het zelf! Valt in de categorie "wij van wc eend..."