Koop een paar kilo verse tomaten, het best als ze in het seizoen en dus goedkoop zijn.
Snijd de tomaten doormidden en haal de pitjes eruit.
Leg de tomaten op het rooster van je oven als je ze knapperig wilt hebben of op de plaat als je ze zachter wilt hebben. Dit geldt trouwens ook voor crackers.
Zet je oven op 70 graden Celsius met een pollepel tussen de deur en laat de tomaten 6 tot 8 uur drogen. Als je een dehydrator hebt, kun je die gebruiken. Op de video worden de tomaten op hogere temperatuur gedroogd. Dit hoeft echter helemaal niet. Door ze op lagere temperatuur te drogen, blijven er meer voedingsstoffen behouden.
Bewaar de tomaten in een afgesloten blik, zodat ze niet vochtig worden.
Veel succes!
Gezonde voeding uit groente, fruit, (gekiemde) noten en zaden, gekiemde granen en peulvruchten, wilde planten, zeewier en superfoods. Ideaal voor energie, weerstand, afvallen, aansterken, herstel bij ziekte en (top)sport. Voor persoonlijke begeleiding, mail info@rawfood.nl.
Sunday, January 18, 2009
Hoe droog je tomaten in de oven of dehydrator?
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment