Friday, February 6, 2009

Is fluoride in drinkwater en tandpasta veilig?Is fluoride in drinkwater en tandpasta veilig?

Bij fluoride denk je waarschijnlijk direct aan tanden en tandpasta. Maar floride kan ook in andere dingen zitten, zoals drinkwater, voedsel, frisdrank en medicijnen. Er zijn al veel gezondheidsproblemen in verband gebracht met een teveel aan fluoride in ons lichaam, dat zich als cumulatief vergif langzaamaan kan opbouwen.

Een belangrijk rapport van de Amerikaanse Nationale Academie voor Wetenschappen zegt dat giftige fluorwaarden kunnen leiden tot ernstige schade aan het gebitsglazuur van kinderen. Fluoride kan ook achterblijven in de botten met als gevolg pijn, stijve gewrichten en vergroeiingen bij het ouder worden.

Een rapport uit 2006 van de Nationale Academie voor Wetenschappen itentificeerde fluoride als een belangrijke hormoonverstoorder, die invloed heeft op de schildklier en het IQ van kinderen kan verlagen.

Na 3 jaar lang honderden onderzoeken te hebben bestudeerd, concludeerde een nationale onderzoekscommissie in Amerika dat fluoride plotseling hormoonfuncties kan verstoren, vooral van de schildklier, de klier die hormonen aanmaakt voor de groei en stofwisseling.

Bij jongens onder de 20 jaar lijkt er een verband te bestaan tussen fluoride in drinkwater en het ontstaan van osteosarcoma, een soort botkanker.

Wist je dat er ook een fluoride allergie bestaat? Je kunt van fluoride klachten krijgen zoals astma, hoofdpijn, gezwollen gewrichten, keelpijn, maagklachten en chronische reuma.

Wat kun je doen als je vermoedt dat je dergelijke klachten hebt? Je kunt medisch onderzoek laten doen om te onderzoeken hoeveel fluoride je in je lichaam hebt. Ook kun je zorgen dat je geen fluoride meer binnenkrijgt door geen tandpasta met fluoride meer te gebruiken en alleen gezuiverd drinkwater te drinken. Nemen je klachten dan af, dan zou het best eens kunnen, dat ze met fluoride te maken hebben.

Methoden om je drinkwater te zuiveren zijn een ongekeerd osmose filter of water ionisator in je keuken of het kopen van goede kwaliteit bronwater. In plaats van tandpasta met fluoride kun je er ééntje zonder fluoride kopen. Het reformhuis of gespecialiseerde websites hebben meer dan genoeg soorten tandpasta op basis van kruiden of zelfs een product zoals tandzeep.

3 comments:

monique said...

Wat heb jij een leuke en interessante blog. Ik heb nu een link naar jouw blog gemaakt.
Monique van Tok Tok en The Happy Veganarian!

Bakker said...

Tandpasta ZONDER fluoride:
Ik gebruik al 3 jaar tandpasta zonder fluoride. De tandpasta van Forever is als enige gemaakt van Aloe en bijenpropolis. Er is zelfs een officieel wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat deze tandpasta BETER is dan 2 gesteste tandpasta's met fluoride. Mijn gebit heeft geen tandsteen meer vanwege de polijstende werking en is in perfecte conditie. Mocht u een monster willen om dit zelf eens te proberen of een tube willen bestellen, mail me dan op
forever@telfort.nl
De tube kost € 9,50 en heeft de inhoud van 3 'normale' tubes en is
dus zeker niet duurder dan andere tandpasta's. Voor het wetenschappelijk onderzoek kijk op:
http://www.aloeveraforever.ro/pdf/Forever_Bright_toothgel_article.pdf
Mvg. C.A.Bakker

Kim Apers said...

Als je echt een fluor-intolerantie heb net als ik kom je er dus niet met deze maatregelen! Leuk voor de health freaks, dat wel. Maar fluor zit in bijna alle kant en klaar spullen. Ingeblikte groenten, vleeswaren, melk, frisdranken en zo kan ik nog een uur doorgaan met mijn lijst...90 % van wat in de schappen van de supermarkt ligt bevat wel in enige mate fluor. En ik kan het "helaas " weten...