Wednesday, February 11, 2009

Raw food appeltaart - Rawfood recept Zozjan

Rauwe appeltaart
Raw food appeltaart - Rawfood recept

Van Zozjan, één van de lezers van de blog, kreeg ik vandaag deze foto's en het recept van een heerlijke rauwe appeltaart.

Onderste laag
Ingrediënten
1 kop walnoten
1 kop gedroogde rozijnen en pruimen, gemengd
Bereiding
Meng deze ingrediënten totdat het een bol wordt (koek)
Maak hier de onderste laag van in een platte schaal

Middenlaag
Ingrediënten
1 kop dadels, 1 uur geweekt
citroensap
Bereiding
Meng de dadels met het citroensap tot een egale massa
Verspreid dit over de eerste laag

Bovenste laag
Ingrediënten
2 appels, geraspt
paar druppels citroen
Bereiding
Meng de appels met het citroensap
Maak hiervan de bovenste laag

Wil je de taart zoeter, voeg dan nog wat agave siroop of honing toe.
Versier de taart met ananas, kiwi of ander fruit.

De taart, zonder het fruit erop, blijft in de koelkast meer dan een week goed.
Hij zit boordevol vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren enz. en is dus nog heel gezond ook.

Eet smakelijk!


De lekkere raw food appeltaart

No comments: