Friday, May 8, 2009

Recensie “Het levend voedsel bereidingsboekje” van Didy van de Veer

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van overgevoeligheid voor melkproducten, additieven en gluten? Een andere overgevoeligheid, waar je veel minder vaak over hoort, is die voor biogene aminen. Biogene aminen zijn stoffen zoals histamine, tyramine en seretonine. Deze komen vaak in dierlijk voedsel voor, maar ook in bijvoorbeeld noten, zaden, pitten en bepaalde soorten groente en fruit.

Didy van de Veer is gespecialiseerd in voedselintoleranties en het levend voedsel principe. Haar nieuwe boekje “Het levend voedsel bereidingsboekje” staat vol met rauwe plantaardige recepten, die je met een gerust hart kunt nemen als je last hebt van voedselintoleranties. Veel mensen hebben al baat gehad bij de recepten en de voedingsadviezen van Didy.

Heb je last van bijvoorbeeld van ME, MS, PMS, diabetes, psychische klachten, stoornissen in het gedrag, vage buikklachten, hoofdpijn/migraine, maag- en darmklachten, hyperventilatie, menstruatieproblemen, slapeloosheid, huidklachten, benauwdheid of chronische vermoeidheid? Dan is het zeker raadzaam om naar je voedingsgewoonten te kijken. De recepten van Didy zijn dan zeker de moeite waard om uit te proberen. De gerechten zijn plantaardig, glutenvrij, vrij van additieven en arm aan biogene aminen. Voel je je beter na aanpassing van het voedingspatroon, dan is verder onderzoek naar voedselovergevoeligheid zeker aan te raden.

Uiteraard is voeding een zeer persoonlijk iets en kun je jouw ideale dieet nooit uit een boekje halen. Om die reden geven zowel Didy als ik ook persoonlijke voedingsadviezen en begeleiding via internet.

Wil je meer over dit boekje weten of het bestellen? Kijk dan op http://www.levendvoedsel.nl/ of stuur een e-mail naar: didyvandev@yahoo.com.

No comments: