Sunday, September 6, 2009

Lekker vers geperst groentesap voor beginners

Heb je nog nooit groentesap gedronken, dan is het in het begin misschien wel even wennen.
Dit zachte, zoete groentesap is erg lekker om aan de smaak gewend te raken, ook voor je familie en vrienden.

Ingrediënten per persoon
4 bladeren Romeinse of ijsbergsla of 1/3 krop gewone sla
5 worteltjes
1/3 komkommer
Eventueel een kleine appel voor de smaak

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers er een lekker verfrissend sap van.
Ook kinderen vinden dit groentesap vaak erg lekker en het is een makkelijke manier om ze verse groenten te laten eten/drinken.
Als je geen sapcentrifuge hebt, kun je de ingrediënten ook in een goeie blender met een beetje water fijn maken en vervolgens de pulp eruit zeven door een fijne zeef, een notenmelk zakje, dun nylongaas of kaasdoek.

Geniet van je gezonde drankje!

Wil je veel meer van deze heerlijke recepten ontvangen en alles leren over het maken van vers sap van fruit, groente, wilde planten, gras, gekiemde zaden en superfoods, kijk dan op 30-dagen Sappen Programma van RawFood.nl.

No comments: