Wednesday, September 30, 2009

Raw Food in de Winter

Buiten wordt het alweer kouder. De meeste mensen lopen weer met jassen en truien aan en velen hebben de verwarming weer aan.
Raw food eten in de zomer gaat heel gemakkelijk. Het is buiten lekker warm en fruit en groente en de sappen en smoothies daarvan gemaakt, zijn heerlijk verkoelend. Het is dan heel gemakkelijk om een raw food dieet vol te houden.
Maar …. wat doe je als het buiten kouder wordt? Hoe pas je je voeding aan? Heb je trek in lekker warme soep, een kop koffie, een warm broodje of een stevige stamppot?
Niets is natuurlijker dan warme voeding in de winter. Spijsvertering wordt niet voor niets ook wel verbranding genoemd. Je kacheltje moet lekker branden om je warm te houden.

Stel dat je besloten hebt om grotendeels of helemaal rauw te eten. Dan wordt het nu misschien al wat lastiger om het toch altijd lekker warm te hebben en om warme handen en voeten te houden. Toch is dit ook met raw food zeker mogelijk.
Volgens de Chinese voedingsleer en ayurveda kun je alle voeding verdelen in verwarmende en verkoelende voeding. En nu het interessante nieuws … iets wat rauw is kan verwarmend zijn en iets wat gekookt is kan verkoelend zijn. Deze informatie is heel waardevol als je (veel) rauw wilt eten in de winter. Je kunt dan juist die rauwe voeding kiezen die verwarmend is.

Over deze informatie gaat het e-boek “Raw Food in de Winter”. Al deze ideeën worden daarin precies uitgelegd. Bovendien vind je er tabellen in van verwarmend en verkoelend (rauw) voedsel en verwarmende en verkoelende superfoods.

Verder heb ik de afgelopen jaren alle bekende raw food leraren geïnterviewd. Ik heb ze allemaal gevraagd, hoe je succesvol rauw kunt eten in de winter. Ook deze informatie en de vele tips die zij gaven, vind je in het e-boek “Raw Food in de Winter”.

Om je te helpen succesvol rauw de winter in te gaan, kun je het e-boek “Raw Food in de Winter” deze week met een grote korting bestellen.

Ga voor meer informatie en om het e-boek te bestellen naar Raw Food in de Winter

1 comment:

Admin said...

Dank u voor deze artikelen, ik moet dit onderwerp voor mijn presentatie volgende week.

Hoogachting
Gezonde Voeding