Wednesday, May 26, 2010

Groene smoothies en groentesappen voor kinderen

Vraag:

We drinken nu dagelijks vruchtensmoothies en groentensappen! Ik hoop dat dit onze weerstand zal versterken. De kindjes vinden de vruchtensmoothies zeer lekker, met de groentensappen hebben we minder resultaat. Het is ook het groenige kleur waardoor ze het niet willen proeven. Als het er wat oranje of rozig uitziet is het goed, maar zo krijgen ze hun groene bladgroenten niet binnen natuurlijk.

Antwoord:

Misschien is het een idee om groentesap en groene smoothies in donkere bekers te doen, waarin je kinderen de kleur niet zo goed zien.

Ik zou beginnen met de heel zachte smaken, die nauwelijks opvallen. Bijvoorbeeld banaan, appel en spinazie of appel en sla.

Je zou de kinderen ook spirulina en chlorella tabletjes kunnen geven als bron van chlorofyl, die ze zo met drinken door kunnen slikken.

Het voorbeeld dat je zelf geeft is erg belangrijk. Als je zelf zichtbaar geniet van groene smoothies en groentesappen, worden je kinderen vanzelf nieuwsgierig.

Het kan ook helpen ze zelf sappen en smoothies te laten maken. Dan willen ze het meestal ook proeven en zijn te trots om te zeggen dat het niks is.

Het is vooral belangrijk om niks op te dringen. Het komt vanzelf en vers vruchtensap is ook prima.

Succes!

No comments: