Wednesday, May 26, 2010

Groene smoothies en groentesappen voor kinderen

Vraag:

We drinken nu dagelijks vruchtensmoothies en groentensappen! Ik hoop dat dit onze weerstand zal versterken. De kindjes vinden de vruchtensmoothies zeer lekker, met de groentensappen hebben we minder resultaat. Het is ook het groenige kleur waardoor ze het niet willen proeven. Als het er wat oranje of rozig uitziet is het goed, maar zo krijgen ze hun groene bladgroenten niet binnen natuurlijk.

Antwoord:

Misschien is het een idee om groentesap en groene smoothies in donkere bekers te doen, waarin je kinderen de kleur niet zo goed zien.

Ik zou beginnen met de heel zachte smaken, die nauwelijks opvallen. Bijvoorbeeld banaan, appel en spinazie of appel en sla.

Je zou de kinderen ook spirulina en chlorella tabletjes kunnen geven als bron van chlorofyl, die ze zo met drinken door kunnen slikken.

Het voorbeeld dat je zelf geeft is erg belangrijk. Als je zelf zichtbaar geniet van groene smoothies en groentesappen, worden je kinderen vanzelf nieuwsgierig.

Het kan ook helpen ze zelf sappen en smoothies te laten maken. Dan willen ze het meestal ook proeven en zijn te trots om te zeggen dat het niks is.

Het is vooral belangrijk om niks op te dringen. Het komt vanzelf en vers vruchtensap is ook prima.

Succes!

Wednesday, May 19, 2010

Raw Food Boeken op RawFood.nl

Ik heb net een stapel goeie raw food boeken op www.RawFood.nl gezet. Van sommige heb ik maar 1 exemplaar, dus als er iets voor je bijzit, bestel het dan snel.

Kijk voor de boeken op http://www.rawfood.nl/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=112&vmcchk=1&Itemid=112

Groene smoothie met paardenbloem blad, Victoria Boutenko

Recept groene smoothie met paardenbloem blad
Victoria Boutenko

Ingrediënten

1 honingmeloen, geschild en zonder pitjes
1 grote bos jong paardenbloemblad, gewassen
Eventueel een half kopje water

Bereiding
Doe de stukjes meloen en het paardenbloemblad samen in de blender.
Voeg zo nodig een half kopje water toe.
Mix alles op hoge snelheid tot het een romige groene smoothie is geworden.
Eet smakelijk!

Zoek je meer lekkere groene smoothie recepten, dan kan ik je het basisboek over groene smoothies Green for Life van Victoria Boutenko zeer aanraden. Je kunt het bestellen via RawFood.nl.

Friday, May 7, 2010

Zou je me kunnen helpen?

Zou je me kunnen helpen?

Ik heb net een korte enquête gemaakt en je zou me enorm helpen door hem even in te vullen.

Het duurt hooguit 5 minuten.

Klik hier voor de enquête

Ik wil namelijk graag weten waar je precies naar op zoek bent, zodat ik je dat ook kan geven.

Bij voorbaat dank!

Monday, May 3, 2010

Het verschil tussen de Versapers en de Green Star slowjuicer

Heel vaak krijg ik de vraag wat het verschil is tussen de Versapers en de Green Star slowjuicer. Onderstaand filmpje van Matt Monarch and Angela Stokes geeft duidelijk een aantal verschillen weer.



Een ander belangrijk aandachtspunt voor (slow)juicers is de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om ze schoon te maken. Zo weet ik heel veel mensen die een prachtige juicer hebben staan, maar hem nooit gebruiken, omdat het 20 minuten kost om hem schoon te maken. Ik gebruik mijn Versapers elke dag, omdat het maar een paar minuten kost om de vijf onderdelen schoon te maken.



Ook kun je de Versapers door zijn zelfreinigend systeem makkelijk tussendoor even schoonmaken door er een kan water doorheen te laten lopen.



Mocht je een Versapers willen aanschaffen, dan geldt t/m 5 mei een mooie kortingsactie. Als je op www.Versapers.nl de code rfvsp04 invult, krijg je direct € 20,00 korting.

Wat is het verschil tussen smoothies en sappen?

Het is heel persoonlijk of je liever sappen of (groene) smoothies neemt.

Als je een gevoelige spijsvertering en snel wat lossere of dunnere ontlasting hebt, kun je beter sappen nemen. Ze bevatten weinig vezels en zijn daardoor licht te verteren. De voedingsstoffen die erin zitten worden bovendien binnen 15 minuten in je bloedstroom opgenomen.

Als je traag werkende darmen en snel obstipatie hebt, kun je juist weer beter (groene) smoothies nemen. De vezels helpen je spijsvertering op gang te houden, waardoor je sneller ontgift en je beter voelt. Bij smoothies duurt de opname van de voedingsstoffen wel langer, omdat je lichaam meer moet doen.

Een tussenvorm tussen smoothies en sappen zijn de sappen gemaakt met een grove zeef, zoals die bij de Versapers zit. Je krijgt hierdoor een lekker sap met veel vezels erin. In Azië worden sappen vaak op deze manier gedronken.

Wil je anderen enthousiast krijgen voor meer rauwe voeding, dan vind ik sappen geschikter dan smoothies. Sappen zijn gewoner. Iedereen drinkt wel eens een glas jus d’orange of appelsap. Bij jou krijgen ze hetzelfde, maar dan vers geperst. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen, die hier niet verrukt over was.

Verder hangt het van je ingrediënten af, of je er beter sappen of smoothies van kunt maken. Van drogere groente en fruit maak ik liever smoothies, van nattere groente en fruit maak ik liever sap.

Zelf ben ik een echte sappen liefhebber. Ik vind ze heerlijk en voel me er erg goed bij. Sinds ik de Versapers heb, sla ik echt geen dag meer over. (Groene) smoothies maak ik natuurlijk ook wel, maar duidelijk minder. Nogmaals, het is een kwestie van uitproberen, waar jij je het beste bij voelt.

Ik hoop je hierbij wat aanknopingspunten te hebben gegeven.

P.S. De witte Versapers is t/m 5 mei 2010 met € 20,00 korting te bestellen op www.Versapers.nl door de code rfvsp04 in te voeren.