Wednesday, April 23, 2008

Telegraaf: Kippenvlees zonder slachten. Of plantaardige voeding ….

De Amerikaanse dierenrechten organisatie PETA heeft rijk een miljoen dollar uit aan de eerste wetenschapper die voor 2012 kippenvlees kan produceren, zonder daarvoor dieren te slachten. Het vlees zou geproduceerd moeten worden door stamcellen in een drager te plaatsen en daar te laten groeien. Kan het nog gekker worden?

Ja, het leed van de kippen voor de vleesindustrie is vreselijk. Dat ben ik helemaal met PETA eens. Daar moet onmiddellijk een eind aan komen. Maar hoe gaan we dat doen? Wat is de juiste manier?

Aar mijn idee kan PETA beter deze prijs uitreiken aan iemand, die een gezond dieet kan samenstellen zonder dierlijk eiwit en die in staat is mensen te overtuigen, waarom dit de beste oplossing is.

De bekende China study, uitgevoerd door professor T. Colin Campbell heeft aangetoond, dat dierlijk eiwit kanker veroorzaakt. Dit onderzoek toonde aan, dat een percentage van 5% dierlijk eiwit in de voeding kanker kan voorkomen of zelfs kan genezen. Is het percentage dierlijk eiwit in de voeding echter 20%, dan is er grote kans dat er kanker ontstaat of dat bestaande kanker verergert. Dit geldt voor zowel mensen, als dieren.

Waarom dan de oplossing voor het kippen probleem zoeken in weer een vorm van dierlijk eiwit? Als iedereen over gaat op plantaardig eiwit, worden mensen gezonder, is er minder energie nodig om voeding te produceren, hebben we minder afvalstoffen, vermindert opwarming van de aarde en is er meer dan voldoende voeding voor de hele wereldbevolking. Waarom dus zo moeilijk doen?

Een voeding bestaande uit verse groente, fruit, zaden, noten, zeewier, granen en eventueel wat superfoods blijkt de meest gezonde voeding te zijn. Welvaartsziekten als overgewicht, te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en diabetes type 2 zijn er over het algemeen goed mee te genezen. Juist het dierlijke eiwit dat wij eten is de oorzaak van veel van de gezondheidsproblemen, die wij op het ogenblik tegenkomen.

Bovendien … wie of wat moet de drager van die stamcellen worden? Loop je niet de kans er veel nieuwe problemen bij te creëren? Weet iemand wat het effect van deze nieuwe voeding op onze gezondheid zal zijn? Dat blijkt vaak pas na vele generaties.

Chimpansees, die qua DNA ongeveer 98-99% hetzelfde zijn als mensen hebben altijd op een dieet geleefd, dat uit vers fruit, bladgroen en wat insecten bestaat. Een koe en een paard kunnen gewoon uit gras hun eiwitten maken. De gezondste volkeren op aarde leven op (voornamelijk) plantaardige voeding. Waarom zouden wij dit vlees überhaupt nodig hebben?

Ik denk dat PETA een fout maakt door mee te gaan in de vleesgedachte. We hebben al dat vlees helemaal niet nodig. Wetenschappelijk onderzoek toont duidelijk aan, dat volwaardige plantaardige voeding een veel beter alternatief is.

Het artikel in de Telegraaf:
http://www.etenengenieten.nl/3849372/_Miljoen_voor_vlees_zonder_slachten__.html
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3844285/_Een_miljoen_dollar_beloning__.html?p=37,2

1 comment:

zosten said...

Je hebt ergens gelijk. Een dieet (al noem ik het liever een plantaardige levensstijl)steunen zonder vlees, tjah... maar er is veel te veel geld gemoeid in deze wrede dierenleed wereld en helemaal stoppen doen ze toch niet! Velen onder ons zien die onmetelijke nadelen niet eens in. Ze negeren gewoon de waarheid. Bang om te veranderen of beter gewoon te stom! Stoppen met eten van dierlijke producten willen ze niet. Ze willen het niet inzien!
Dus gooit Peta het dan maar over een andere boeg. Hopelk komt er snel iets van in huis?
Mocht iedereen niets meer kopen van dierenleedproducten dan zou de hele wereld er alleen maar beter van worden...ach dat duurt nog vele generaties....
gelukkig beseffen nu meer en meer mensen wat er aan de hand is!