Thursday, March 27, 2008

Interview met Tom (11) uit de film “Rauw”en Blake Clement (10)

Wetenschappelijk onderzoek
Gisteravond was RawFood Nederland in Amsterdam tijdens het rawfood evenement met Brian en Anna Maria Clement. Brian en Anna Maria doen modern wetenschappelijk onderzoek naar het effect van rauwe voeding op de gezondheid. Dit doen zij in samenwerking met toonaangevende universiteiten in de VS en daarbuiten. De resultaten zijn eensluidend: rauwe plantaardige voeding is de gezondste voeding die er is. Hun geweldige resultaten met ernstig zieke mensen op het Hippocrates Instituut in Florida bevestigen dit ook in de praktijk.

Interview Brian en Anna Maria

RawFood Nederland heeft Brian en Anna Maria geïnterviewd en gefilmd. Hun inzichten zijn baanbrekend. Zij worden wereldwijd als de specialisten gezien op het gebied van gezonde rauwe voeding.

Blake (10 jaar) en Tom (11 jaar)
Brian en Anna Maria hadden gisteren hun jongste zoon Blake bij zich. Blake van 10 jaar is een geweldige knul, blakend van gezondheid en vol energie. Blake vond onmiddellijk een vriendje tijdens het evenement, onze 11-jarige Nederlandse rawfood ster Tom. Tom blijkt vloeiend Engels te spreken. De boys hadden samen de grootste pret.

Interview Blake en Tom
Omdat wij toch aan het interviewen waren, konden wij het natuurlijk niet nalaten deze “mannen” ook te interviewen. Wij hebben heel leuk video materiaal hiervan, dat wij nog uit moeten werken. Hierover binnenkort meer.

Wat bleek? Deze jongens van 10 en 11 jaar weten precies waar ze het over hebben als het om hun gezondheid gaat. Ze zijn heel gelukkig, dat hun ouders deze keuze voor ze hebben gemaakt en zouden zelf ook niets anders willen. Ze zijn zich heel bewust van de invloed van voeding op hun gezondheid. Deze kinderen zijn stomverbaasd, als iemand met suikerziekte koekjes met suiker eet. Zij begrijpen, dat dit niet klopt, iets wat veel diabetes patiënten nog moeten leren.

Wat vinden hun vriendjes ervan? Beide jongens geven aan, dat ze geen enkel probleem hebben met leeftijdsgenootjes. Die vinden ze zelfs “cool” en willen zijn zoals zij. Het eten van veel verse groente, noten, zaden en vers fruit is voor de meeste kinderen gelukkig nog heel normaal. Het zijn veel meer de ouders, die door het jarenlang eten van gekookt voedsel niet meer begrijpen, wat natuurlijk voedsel is.

Gezonde Kinderen

Zegt de maat van een kind iets over zijn of haar gezondheid? Soms is dit zo, als een kind zwaar ondervoed is. Dan zijn er echter ook altijd andere symptomen. Het kind ziet er niet goed uit, heeft weinig energie, is niet happy en maakt weinig contact.
Meestal is het echter genetisch bepaald of een kind groot of klein is. Tom is klein en Blake is groot, doordat hun ouders respectievelijk klein en groot zijn. Heel normaal dus.
Verder blaken beide jongens van gezondheid en hebben energie voor tien, zoals alle rawfood kinderen. Het was geweldig te zien, hoe deze mannetjes zich prima vermaakten tussen all grote mensen en gewoon door konden gaan op een tijd, dat de meeste kinderen zouden instorten. Zij zijn het levende bewijs, dat kinderen die opgroeien op rauwe voeding heel gelukkig en gezond kunnen zijn. Ik hoop, dat deze kinderen voor iedereen een bron van inspiratie zullen zijn.

Het video interview met Blake en Tom
Stukjes uit het interview met Tom en Blake zullen binnenkort op deze blog te zien zijn.

No comments: