Monday, March 3, 2008

Rawfood Recept voor Chocolademelk, zonder Melk of Suiker

Deze heerlijke rauwe chocolademelk is een gezonde variant op de ons bekende chocomel of de ouderwetse chocolademelk van onze moeders en oma's. Deze chocolademelk bevat echter geen melk en suiker en is dus ook heel geschikt voor mensen met een koemelk overgevoeligheid.
Omdat hij geen suiker bevat, kan hij ook zonder probleem door diabetes patiënten gedronken worden.
En ... niet alleen kan deze chocolademelk geen kwaad, hij is zelfs heel gezond. Rauwe chocolade is een superfood, vol met antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen.
En voor de afvallers onder ons: rauwe chocolade helpt bij afvallen!

Ingrediënten:
100 gram rauwe ongepelde amandelen
2 eetlepels rauwe cacao
10 druppels stevia (of meer naar smaak)
snufje zout
1 liter water

Weken
Laat de amandelen tenminste 4 uur of een nacht weken.
Vervang regelmatig het water en gooi het weekwater weg.

Pellen
Giet kokend water over de amandelen.
Giet het weer af en laat ze vervolgens "schrikken" door er koud water overheen te gieten.
Pel nu de amandelen, de velletjes laten heel gemakkelijk los.

Amandelmelk
Doe de amandelen in de blender met 4 keer zoveel water (iets minder dan een liter).
Zet de blender op de hoogste stand.
Er ontstaat nu een soort melk.
Hang een theedoek over een schaal of beslagkom en giet de melk er doorheen.
Knijp en wring de doek goed uit.
Er komt een mooi romige amandelmelk uit.
De overgebleven pulp is te gebruiken in andere gerechten.

Chocolademelk
Doe de melk weer in de blender met de rauwe cacao, een snufje zout en de stevia.
Blenden en .... je hebt de lekkerste chocolade melk.
Als je wilt, kun je de chocolademelk even kort in een pannetje opwarmen, zodat hij net lekker warm aanvoelt.

Deze rauwe chocolademelk blijft in de koelkast twee dagen goed.
Hij is zeer geschikt voor kinderen en op koude winterdagen.

Deze chocolademelk is rauw. Kort kokend water over de amandelen gieten, schaadt de enzymen en voedingstoffen niet.
Ook het opwarmen tot een lekker drinkbare temperatuur is geen probleem.
Maak de choclademelk niet bloedheet en kook hem niet.

No comments: