Tuesday, March 4, 2008

Eetbare Wilde Planten, Rauwe Brandnetel Eten met David Wolfe


Dit is een geweldige video.
David Wolfe laat zien, hoe je brandnetels kunt eten, rauw, direct uit de natuur.

Hoe pluk je een brandnetel? De jonge blaadjes zijn het makkelijkst. De oudere prikken meer. Je komt van onderen, trekt en pakt het blad, je vouwt het dubbel, alsof je een taco vasthoudt. Zie video. Als je het verkeerd doet, voel je het een paar uur prikken in je vingers (ook geen ramp ;-)) In je mond kunnen ze prikken, maar nooit langer dan 30 seconden..

Brandnetel is één van de krachtigste wilde planten, vol met ijzer, magnesium en calcium. De echte voeding in de natuur zit in grassen en brandnetels. Je kunt brandnetels door de sapcentrifuge doen, er smoothies mee maken of ze door salades mengen.

Juicen en blenden neemt de prik weg. Ik doe ze vaak in kokend water voor een paar seconden en vervolgens in ijskoud water. Dit neemt de prik ook weg. Je kunt dit voor een salade doen. Voor sap of een smoothie is het niet nodig.

Brandnetel is één van de krachtigste eetbare wilde planten, met een heel milde smaak. Je kunt het altijd aan gerechten toevoegen. Brandnetel is geweldig in het voorjaar, om je conditie, energie en bloed op te bouwen.
En voor de mannen …. de wortel van de brandnetel is goed voor de prostaat.

No comments: