Sunday, December 14, 2008

Rauwe Lasagne als Kerst diner, Parool PS van de week

In de PS van de week van het Parool van zaterdag 13 december 2008 stond in de rubriek “Thuisten” van Nienke Denekamp een leuk artikel over raw food “Rauwe Feestdagen”. In het artikel stond een recept van Auke Attema voor heerlijke rauwe lasagne. Hierbij het recept, waar omheen je een lekker en gezond feestmaal zou kunnen bereiden.

Ingrediënten pasta

½ kop amandelmeel
4 middelgrote courgettes (in millimeter dunne plakjes)
Shoyu of tamari (Japanse sojasaus)
Zout

Ingrediënten oranje saus
2 rode paprika’s
4 koppen wortel
1 halve venkel
6 rijpe tomaten
Verse basilicum
1 theelepel zout
2 eetlepels gedroogde oregano

Ingrediënten witte saus
½ kop geweekte macadamia noten (4tot 8 uur)
1 kop geweekte zonnebloempitten (1 tot 8 uur)
½ kop geweekte hazelnoten (4 tot 8 uur)
1 theelepel zout
1 kop water
2 eetlepels olijfolie (extra virgin)

Bereiding
Meng in een bak de courgette met wat shoyu, het amandelmeel en wat zout.
Maak de oranje en witte saus door de ingrediënten in de keukenmachine te malen en mengen.
Strooi op de bodem van een grote glazen schaal een laagje amandelmeel.
Leg hier overheen een eerste laag courgettes, dan een laag oranje saus.
Herhaal dit één of twee keer.
Doe de witte saus er bovenop en decoreer het geheel met walnoten of andere noten.

Eet smakelijk!

No comments: